Flat Preloader Icon

Websiteonderhoud banner

Wat is Webhosting?
Wat is webhosting nou precies? Webhosting is het beschikbaar stellen van een stuk schijfruimte op een server, een computer die continu met het internet verbonden is, waarop bijvoorbeeld de pagina’s van een website kunnen worden geplaatst. Zo’n afgebakend stuk schijfruimte, met alle bijbehorende diensten en beheermogelijkheden, noemen we een “hosting account”.

Aan websites op een hosting account kan vervolgens een domeinnaam worden gekoppeld (zoals mijnbedrijf.nl), zodat deze gemakkelijk te vinden zijn op het internet.

Verschillende soorten Webhosting

Webhosting wordt aangeboden in veel vormen en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld partijen die zeer goedkope hosting accounts aanbieden met beperkte mogelijkheden en zekerheden. Aan de andere kant van het spectrum zijn er bedrijven die hosting accounts aanbieden met de nieuwste technologieën, verhoogde bereikbaarheid, extra zekerheden en aanvullende diensten op maat.
Wij rekenen ons uiteraard tot de laatste groep.

Veelvoorkomende termen bij hosting

Bij het praten over webhosting en de mogelijkheden van een hosting account worden veel technische termen gebruikt. Hieronder geven we graag een korte uitleg van termen die wij gebruiken met betrekking tot onze website hosting diensten.

Wat is schijfruimte?

Schijfruimte is de hoeveelheid opslagruimte, die u tot uw beschikking heeft. Deze hoeveelheid schijfruimte wordt in MBs (megabyte) of GBs (gigabytes) uitgedrukt. Wij hanteren 1000 MB is 1 GB. Deze ruimte gebruikt u voor de pagina’s, plaatjes en multimedia op uw website. De meeste websites die wij afleveren vereisen slechts 300MB schijfruimte.

Wat is dataverkeer? (doorvoer/bandwidth)

Elke keer dat een webpagina op uw website bezocht wordt, wordt de inhoud gedownload naar de computer van de bezoeker. Het downloaden van webpagina’s en bijvoorbeeld plaatjes genereert dataverkeer van en naar uw hosting account. Het laden van de homepage van Flyer-Centrale neemt bijvoorbeeld (inclusief afbeeldingen en sliders) per keer ongeveer 2MB in beslag. Als u een webdesign pakket heeft met een doorvoer van 200GB, betekend dat dus dat u 100.000 paginaladingen per maand kunt ontvangen; dit aantal wordt echter door nog geen 2% van de Nederlandse websites behaald, dus u kunt meestal gerust ademhalen.

Wat is een MySQL database?

MySQL is het meest gebruikte database-systeem op het internet. Met een database en bijvoorbeeld PHP achter uw website, kunt u snel en veilig gegevens opslaan en bewerken. Databases zijn onmisbaar in moderne interactieve websites.

Wat is FTP?

FTP wordt gebruikt om bestanden zoals teksten en afbeeldingen te uploaden naar uw website.

Wat is PHP?

PHP is op dit moment de meest gebruikte programmeertaal voor websites.

Website hosting bij Flyer-Centrale

Websites zijn er in allerlei soorten en maten. Hierdoor heeft elke site een bepaalde hoeveelheid dataverkeer of schijfruimte nodig. Het is zonde om te betalen voor ruimte die u niet gebruikt. Wij hebben daarom vier verschillende hosting pakketten samengesteld, zodat u het pakket kan kiezen dat het beste bij u past.

Pin It on Pinterest