Flat Preloader Icon

YouTube maakt de best bekeken video’s van 2013 bekend. Robin Thicke, PSY en Stromae werden dit jaar het meest bekeken door Nederlandse YouTube-kijkers. De Nederlandse Maaike Ouboter van het VARA-programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ noteert de hoogste score als muziek- en advertentievideo’s niet worden meegerekend. De eindejaarslijsten van YouTube vormen een weergave van de populairste mensen, muziekhits en gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

In 2012 heeft Flyer-Centrale een bijdrage geleverd aan Google Zeitgeist 2012.

Het terugkijken van optredens in talentenprogramma’s zijn populair onder Nederlanders. Drie van de tien populairste YouTube-video’s komen voort uit een dergelijke show. De eerste vermelding is voor Maaike Ouboter met haar nummer ‘Dat ik je mis’ (zie hieronder) dat ze in de tweede aflevering van het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ ten gehore bracht.

 

Verder blijven het Koningshuis, humoristische video’s over dieren en kinderprogramma’s populair. De best bekeken YouTube community video’s in 2013 in Nederland (dus geen muziek- of advertentievideo’s) zijn:

 1. Maaike Ouboter – Dat ik je mis – De Beste Singer-Songwriter aflevering 2
 2. Het Koningslied video met lyrics (officiële uitgave)
 3. Eurovisie (2013) – Even Apeldoorn bellen
 4. Bumba 1
 5. How Animals Eat Their Food | MisterEpicMann
 6. Holland’s Got Talent 2013 – Amira Willighagen (9)
 7. Beatrix: “Nederland kan de tyfus krijgen”
 8. Vierjarige Tristan danst Gangnam style in Belgium’s Got Talent
 9. Harlem Shake (original army edition)
 10. Kud – Zwarte Pieten

De best bekeken muziekvideo’s in Nederland zijn:

 1. Robin Thicke – Blurred Lines ft. T.I., Pharrell
 2. PSY – GENTLEMAN M/V
 3. Stromae – Papaoutai
 4. Miley Cyrus – Wrecking Ball
 5. Rihanna – Stay ft. Mikky Ekko
 6. Naughty Boy – La La La ft. Sam Smith
 7. P!nk – Just Give Me A Reason ft. Nate Ruess
 8. Avicii – Wake Me Up (Lyric Video)
 9. Katy Perry – Roar (Official)
 10. One Direction – One Way Or Another (Teenage Kicks)

Achter elke fantastische video zit een fantastisch kanaal en deze kanalen samen hebben meer dan 23 miljoen abonnees over de hele wereld. Dankzij dergelijke video’s en kanalen wordt er maandelijks meer dan 7 miljard uur video bekeken op YouTube en worden er elke minuut nieuwe video’s geüpload waar je een hele week mee kan vullen. En de YouTube-fans zijn echt wereldwijd terug te vinden; 80% van alle views komt van buiten de Verenigde Staten. Dat het uploaden van YouTube-video’s rendabel is, gaan steeds meer partners inzien. De inkomsten voor partners stegen met zestig procent het afgelopen jaar, waardoor duizenden partners een omzet van meer dan een miljoen dollar behalen met hun video’s.

Op een speciaal Nederlands YouTube Rewind kanaal vind je video’s en kanalen bij elkaar.

De video die in 2013 wereldwijd het meest trending is geworden, haalde in totaal 265 miljoen views dit jaar. In Nederland zijn de zingende Noren van Ylvis met hun vossengeluiden nog niet zo bekend, maar wereldwijd voeren ze het klassement aan. Daarnaast werd alles wat Miley Cyrus deed druk bekeken, beluisterd en becommentarieerd. Wereldwijd ziet het YouTube Rewind lijstje er zo uit.

 

Volgende week wordt het complete Google jaaroverzicht bekend gemaakt via Google.com/Zeitgeist.

Tags: 2013  nederland youtube video zeitgeist 2014 populair

© Dutch Cowboys. dutchcowboys.nl/youtube/30598

Pin It on Pinterest